Regulament forum Club Peugeot Romania

Gabriel · 49646

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gabriel

  • Administrator
  • GT
  • ******
    • Mesaje postate: 1.783
  • Valoarea lucrurilor este data de oameni.
    • Vezi Profilul
    • gabrielbaciu.ro
: Ianuarie 26, 2008, 09:09:47 p.m.
Regulamentul forumului Club Peugeot Romania

CAP.1 Regulile forumului
CAP.2 Avertismente si penalizari
CAP.3 Ranguri utilizatori
CAP.4 alegerea moderatorilor
CAP.5 Regulile moderatorilor
CAP.6 Conditii pentru a deveni moderator

INTRODUCERE

Singura conditie de participare in acest forum este respectarea acestui regulament!
Incalcarea regulilor prezente aici duce la sanctiuni, de la avertisment, la blocarea accesului pentru o perioada determinata sau definitv.
In momentul in care va inregistrati pe forum sau trimiteti un mesaj, consideram ca ati citit si ati fost de acord cu acest regulament.
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora iar prin publicarea lor pe acest forum automat acorda dreptul de folosire in intreg forumul sau pe site-ul gazduit pe acelasi domeniu. Prin Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte forumuri si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita si dovedita de realii proprietari.
CAP.1 REGULILE FORUMULUI
ART.1 Inainte de scriere cautati cea mai buna categorie sau subiect pentru posturile voastre, pentru evitarea postarii de doua ori a aceluiasi subiect sau plasarii intr-o sectiune gresita a topicului dumneavoastra. Puteti folosi functia de "Search".
ART.2 Utilizarea limbii romane si exprimarea corecta in cadrul forumului este o conditie de baza pentru a fi membru al acestui forum; va rugam nu folositi grupari de litere de genul tz sau sh (limbaj gen mirc) decat in cazul in care nefolosirea acestora ar crea confuzie; dupa semnele de punctuatie folositi spatiu; incepeti fraza cu litera mare. Nu repetati acelasi caracter in exces (gen !!!!!!!!!!!? ??).
ART.3 Scrieti topicuri al caror subiect sa fie legat doar de subiectul discutat in acea categorie, nu despre alte categorii sau subiecte diverse.
ART.4 Titlul unui subiect trebuie sa fie clar si relevnat pentru toti utilizatorii, nu folositi nume de subiecte de genul: "Urgent!", "Eroare ...", "Important", "Ajutoooor!", titlul scris cu litere mari: "SALUTARE LA TOTI", interjectii: "Aoleuuu", "Bah" ... prescurtari, cuvinte de argou sau expresii neconcludente
ART.5 Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda.
ART.6 Este interzisa postarea de materiale pornografice, sau orice tip de materiale ilegale, inclusiv link-uri catre site-uri care contin asemenea materiale. Este interzisa postarea informatiilor care incalca legea drepturilor de autor. In cazul in care este implicita prezentarea unui asemenea material, atasati sursa informationala. Sanctiune pentru nerespectarea acestei reguli: Blocarea accesului cel putin 15 zile.
ART.7 Inregistrarea in forum cu nickuri obscene sau jignitoare precum si cu date personale false sau adrese de e-mai invalide duce la desfiintarea contului pe acest forum.
ART.8 Mesajele trebuie sa fie scrise intr-un limbaj nederanjant pentru ceilalti utilizatori
ART.9 Este interzisa folosirea in mod excesiv a imaginilor emotive (emoticons);
ART.10 Folosirea in text a fonturilor colorate excesiv sau cu dimensiuni mari duce la o citire mai grea a mesajului prin urmare este interzisa;
ART.11 Este interzis sa postati mesaje scrise integral cu bold, italic, underline sau cu litera mare;
ART.12 Dimensiunea maxima a pozelor postate trebuie sa fie de 640/480 pixeli, portret sau landscape.
ART.13 Pornirea de discutii incendiare sau in contradictoriu pe subiecte privind gusturi sau obiceiuri nu este permisa;
ART.14 Nu scrieti doua posturi unul dupa altul. Aveti posibilitatea sa-l editati-l pe cel vechi (functia "modify") si adaugati acolo ce mai aveti de spus.
ART.15 Este complet interzis orice atac la persoana; discutati ideea si nu persoana. Este interzisa ironia de prost gust, fara sens si orice mesaj care il poate afecta pe vreunul din membrii acestui forum.
ART.16 Aceasta comunitate se bazeaza pe intelegere si respect reciproc. Asadar, sunt interzise cu desavarsire injuriile, afirmatiile vulgare, rasiste, antisemite, xenofobe si aluziile la handicapurile de orice fel. Punctele de vedere sunt cele care trebuie discutate, nicidecum persoana care isi exprima acel punct de vedere. Incalcarea acestui punct din regulament se sanctioneaza cu 15 zile de suspendare (ban).
ART.17 Nu includeti in titulatura sau in semnatura dumneavoastra diverse mesaje obscene sau care contin injurii, adrese de mail, imagini publicitare sau link-uri.
ART.18 Este permisa scrierea unuia sau mai multor link-uri exterioare forumului (maxim 3), adrese de mail personale (maxim 3) numai cu aprobarea unui global moderator sau administrator al forumului si dupa ce faceti dovada ca este in interesul Club Peugeot Romania si al membrilor forumului.
ART.19 Link-urile catre site-uri personale (ca persoana fizica si care nu se ocupa de comert de orice fel) sau de stiri sunt acceptate daca puteti demonstra ca sunteti proprietar al site-ului sau contribuiti cu continut la site-ul respectiv si numai in cazul in care aveti rangul de membru "Premium"
ART.20 Site-urile care intra in vreun fel in contradictie cu interesele clubului nu vor fi acceptate. Administratorul sau global moderatorul care a refuzat site-ul nu este obligat sa expuna in detaliu motivul refuzului.
ART.21 Este interzisa publicarea unei adrese de e-mail pe forum cu exceptia celei din profil. In cazul in care doriti sa publicati o adresa de e-mail pe forum in alta parte decat la profil, aveti nevoie de aprobarea unui global moderator sau administrator si trebuie sa faceti dovada ca adresa de e-mail va apartine. Este recomandat sa comunicati altora adresele de mail sau numerele de telefon prin mesageria privata pentru a evita spam-ul.
ART.22 Imaginile din semnatura pot avea o latime de maxim 600 si o inaltime de maxim 75 px iar scrierea unui text trebuie sa se intinda pe maxim trei randuri.
ART.23 Regulamentul sectiunii Oferte pentru membri: sectiunea se adreseaza persoanelor juridice si fizice autorizate. Acestea au voie sa posteze un anunt de vanzare sau prestari servicii catre ceilalti membri ai forumului respectand urmatoarele conditii:
- ofera facilitati (reduceri etc.) membrilor forumului;
- specifica clar facilitatile;
- scrie toate detaliile ofertei de vanzare sau prestari de servicii;
- exceptie fac membrii care au cel putin rangul de membru "Premium"
Topicurile deschise care nu respecta conditiile de mai sus vor fi sterse iar membrul va fi anuntat de decizia luata. Daca membrul forumului va posta a doua oara aceeasi oferta fara sa aiba aprobarea unui global moderator sau administrator topicul va fi sters si decizia de penalizare se va lua conform capitolului "Avertismente si penalizari". Daca ulterior va primi aprobarea de a posta mesaje publicitare in sectiunea in cauza, va putea face asta dupa expirarea penalizarii. Este interzisa postarea de mesaje publicitare ce se incadreaza in aceasta sectiune oriunde in alta parte pe forum.
Fotografiile postate in aceasta sectiune trebuiesc gazduite pe site-ul personal sau pe un site care ofera servicii specializate de foto sharing, nu pe spatiul de stocare al www.clubpeugeot.ro.
ART.24 Regulamentul sectiunii Vanzari/cumparari auto/moto si al sectiunii Vanzari/Cumparari diverse: sectiunea are regim de mica publicitate si este destinata tranzactiilor ocazionale. Postarea in aceasta sectiune se face respectand urmatoarele reguli:
- trebuiesc furnizate cat mai multe caracteristici ale produsului;
- in cazul vanzarilor auto/moto trebuie sa se specifice corect anul fabricatiei, kilometri parcursi, echiparea;
- trebuie specificat pretul.
ART.25 Club Peugeot Romania, posesorul domeniului www.clubpeugeot.ro, administratorii si celelalte persoane cu functie de raspundere in cadrul Club Peugeot Romania, al portalului si forumului gazduite pe domeniul anterior mentionat, nu sunt raspunzatoare si nu garaneaza calitatea, provenienta si originea produselor si serviciilor vandute prin intermediul anunturilor postate pe forum. Intreaga raspundere pentru toate aceste aspecte revine in totalitate celui care a postat anuntul.
ART.26 Reguli de completare a profilului:
- adresa de e-mail trebuie sa fie valida. De altfel nu veti putea sa confirmati inscrierea din mailul de validare care va va fi trimis pe adresa specificata,
- celelate campuri care sunt obligatoriu de completat trebuie sa fie completate corect.
ART.27 Inscrierea pe acest forum se considera a fi acceptul dumneavoastra de a primi mesaje cu stiri sau mesaje publicitare de la www.clubpeugeot.ro si de la sponsorii nostri pe adresa de mail declarata.
ART.28 Nu se beneficiaza de nici un avantaj de pe urma numarului mare de postari. Asadar, nu abuzati: trimiteti mesaje doar daca aveti ceva interesant de spus si doar la subiect! In caz contrar acestea vor fi sterse.
ART.29 Mesajele off-topic, cele gen mirc (ASL PLS, lol, kool etc si mesajele monosilabice) si cele gen "invata cum sa te imbogatesti peste noapte" sunt interzise si vor fi sterse de catre moderatorii acestui forum.
ART.30 Nu trimiteti mesaje private cu continut personal sau mesaje private nesolicitate (spam) membrilor forumului!
ART.31 Moderatorul este persoana care asigura bunul mers al discutiilor, intervenind doar in cazuri speciale, mai exact atunci cand se incalca regulamentul.
ART.32 Moderatorul nu este obligat sa-si justifice actiunile decat in fata administratorilor. Si moderatorii pot fi sanctionati putand chiar pierde statutul de moderator.
ART.33 Moderatorii si global moderatorii sunt alesi prin vot de catre ceilalti utilizatori.
CAP.2 AVERTISMENTE SI PENALIZARI
Cu exceptia cazurilor in care este specificata anterior o alta penalizare se vor aplica urmatoarele reguli. Avertismentele si penalizarile se cumuleaza automat.
ART.34 AVERTISMENTE (arice avertisment este valabil 3 zile si va fi evidentiat printr-o bulina verde)
Pentru crearea unui subiect off-topic, sau pentru postarea mai multor mesaje off-topic.
Pentru folosirea de cuvinte obscene si necenzurate.
Pentru nerespectarea Art.2, in mod repetat.
Pentru semnaturi ilegale sau avataruri obscene.
Postarea de mesaje cu fonturi mari, colorate sau folosirea abuziva a iconurilor emotive, sau a mesajelor scrise fara rost si total aiurea, precum si repetarea scrierii de mesaje cu bold, italic, underline si scrise cu litera mare.
Pentru persoanele care incep sau intretin o cearta pe forum.
ART.35 PENALIZARE: 7 ZILE POSTARI MODERATE (penalizare evidentiata printr-o bulina galbena)
Pentru cei care in perioada de 3 zile de avertizare au incalcat din nou regulamentul.
Pentru jignirea cu buna stiinta a unui membru al forumului.
ART.36 PENALIZARE: 7 ZILE IMPOSIBILITATEA DE A SCRIE (penalizare evidentiata printr-o bulina portocalie)
Pentru cei care in perioada de 7 zile de penalizare conform art.35 au incalcat din nou regulamentul.
Pentru reclama intentionata pe forum in interiorul unui subiect.
Pentru folosirea abuziva a mesajelor private.
ART.37 BAN  (penalizare evidentiata printr-o bulina rosie)
Pentru cei care in perioada de 7 zile de penalizare conform art.36 au incalcat din nou regulamentul.
ART.38 BAN DEFINITIV/ DELETE ACOUNT
Pentru cei care in perioada de 7 zile de penalizare conform art.37 au incalcat din nou regulamentul.
Pentru membrii care deja au acumulat trei suspendari incadrate la articolul 37.
Pentru conturile de tip clona impreuna cu contul real din forum.
Membrii care fac spam intentionat..
Delete acount
Pentru membrii ce folosesc ca nume sau elemente de identificare pagini web sau alte elemente prin care isi fac reclama.
CAP.3 RANGURILE UTILIZATORILOR
Rang "Urban" - utilizatorii ce au intre 0 si 24 postari
Rang "Trendy" - utilizatorii ce au intre 25 si 99 postari
Rang "Premium" - utilizatorii ce au intre 100 si 500 postari
Rang "Premium Pack" - utilizatorii ce au intre 500 si 1500 postari
Rang "Feline" - utilizatorii ce au intre 1500 si 5000 postari
Rang "RC" - utilizatorii ce au peste 5000 postari
Rang "Sponsor" - titlu onorific acordat membrilor care sprijina financiar clubul
Rang "Vip" - titlu onorific acordat membrilor fideli sau celor ce au adus contributii importante la continutul forumului/clubului si/sau la dezvoltarea lui. Ce implica acest lucru: userul a dovedit seriozitate pe forum, maturitate, gandire deschisa, respect fata de useri, in principiu o persoana civilizata care stie sa se poarte intr-o comunitate (fie ea si virtuala). Nu trebuie sa aiba un numar mare de posturi, trebuie insa sa demonstreze (sa fi demonstrat) ca este un om de calitate (pentru aceasta comunitate cel putin). Un user nou pe forum poate sa cada in capcana si sa creada pe cuvant un user care are un numar mare de posturi dar numarul mare de posturi nu are nici o legatura cu calitatea lor. Se rezolva pe de o parte si problema post hunting-ului, statusul de VIP nu il poate lua decat de la altii. Calitatea de "VIP" este acordata de un administrator dupa ce in prealabil s-a consultat cu cel putin inca un administrator. Membrii forumului pot propune, prin mesagerie privata, acordarea titlului unui alt membru.
Rang "Membru Fondator" – titlu onorific acordat membrilor care au facut parte din grupul de initiativa ce a dus la aparitia Club Peugeot Romania.
Rang "Moderator" - modereaza forumul sau o sectiune a forumului
Rang "Global Moderator" – coordoneaza moderatorii si/sau modereaza atunci cand considera ca trebuie sa intervina urgent pe o sectiune a carei moderator nu este online
Rang "Administrator" - administratorul forumului.
CAP.4 ALEGEREA MODERATORILOR
ART.39 Moderatorii si global moderatorii sunt alesi de catre membrii forumului, alegerile avand loc la fiecare 6 luni. In cazul in care alegerile nu au loc se prelungeste mandatul precedent. Pentru a ocupa o functie de moderare utilizatorii trebuie propusi de alti utilizatori sau de catre ei insasi. Cei care sunt propusi de alti useri trebuie sa fie de acord cu propunerea. Moderatorii al caror mandat se termina vor participa automat la alegeri (in cazul in care doresc).
Pentru ca un candidat sa fie ales ca moderator sau global moderator trebuie sa intruneasca cel putin 50% din numarul de voturi al celui mai votat candidat. Administratorii stabilesc de cati moderatori sau global moderatori este nevoie.
CAP.5 REGULILE MODERATORILOR
ART.40 Moderatorii nu sunt altceva decat useri normali care au in plus anumite responsabilitati de care trebuie sa tina cont. Ei, impreuna cu moderatorii globali, care le supravegheaza activitatea, sunt atat oamenii de ordine ai forumului, cei care vor pastra cat se poate discutiile on-topic si vor avea grija ca cei care doresc instalarea haosului pe forum sa fie avertizati sau stersi din comunitatea clubpeugeot.ro.
ART.41 Sa vegheze buna activitate a forumului.
ART.42 Sa stearga posturile cu injuraturi sau jigniri si sa mute posturile ce trateaza alt subiect decat tematica topicului.
ART.43 Sa modifice titlurile subiectelor scrise aiurea, scrise cu litere mari, cu interjectii, sau care nu reflecta natura subiectului, iar titlurile foarte lungi sa le mai scurteze pe subiectul mesajului.
ART.44 Sa atentioneze public membrii care incalca regulamentul daca considera ca fapta comisa nu este grava si prin aceasta poate avertiza ceilalti membri sa nu repete aceiasi greseala.
ART.45 Atentionarile publice catre membrii care au incalcat regulamentul vor fi facute prin modificarea postului incriminat. Textul avertismentului va fi scris cu bold italic si va fi colorat cu albastru "Navy".
ART.46 Orice nemultumire, abatere de la regulament, propuneri de ban, sau alte informatii in legatura cu moderatorii si membrii forumului vor fi scrise in categoria creata special pentru moderatori si membri fondatori, categoria fiind vizibila doar lor!
ART.47 Sa nu stearga posturi din proprie vointa daca postul nu incalca cel putin una din regulile acestui forum. Acest forum creaza automat o copie pe server a bazei de date, cei care sunt prinsi ulterior ca au sters posturi fara sa se fi incalcat regulamentul vor fi supusi penalizarilor. Pentru moderatori penalizarile vor fi luate de comun acord cu grupul de consulatare compus din administratori, moderatori, membri fondatori si VIP.
ART.48 Sa nu incerce nimic ce ar putea dauna tehnic forumului si portalului. In fiecare zi se salveaza automat pe server o copie a forumului ce va fi repusa pe net in caz de vreun incident.
ART.49 Sa contribuie cu continut si sa caute subiecte noi de discutie pentru a mentine forumul activ.
ART.50 Sa aibe o atitudine si un limbaj civilizat fata de toti utilizatorii acestui forum si sa le raspunda la mesaje doar daca stiu.
ART.51 Sa fie fermi dar si intelegatori.
CAP.6 CONDITII NECESARE PENTRU A DEVENI MODERATOR
Sa aiba o prezenta regulata pe acest forum.
Sa aiba un minim de cunostiinte pe domeniul care vrea sa il modereze.
Sa aiba un minim de 20 de posturi scrise pe tematica dorita pentru moderare.
Sa aiba un comportament si un limbaj civilizat pe forum si fata de ceilalti utilizatori.
Sa se implice in dezvoltarea acestui forum prin crearea de noi subiecte interesante.
INCHEIERE
Acestea sunt regulile acestui forum. Cand vom considera necesar, vom modifica sau adauga noi puncte de regulament. Inregistrarea in cadrul acestui forum nu reprezinta o obligatie din partea dumneavoastra sa cititi discutiile de aici, ea fiind obligatorie doar in cazul in care vreti sa interveniti in discutii.
In speranta ca veti regasi in clubpeugeot.ro un loc de discutii si de intalnire cu prietenii, va dorim o zi cat se poate de placuta.
« Ultima Modificare: Iulie 06, 2010, 06:25:15 p.m. de BeeJay »