Club Peugeot Romania

MONEY CHANNEL => Anunturi => Subiect creat de: a_mic din Februarie 04, 2009, 10:54:27 a.m.

Titlu: Arta negocierii
Scris de: a_mic din Februarie 04, 2009, 10:54:27 a.m.
Am sa incep prin a ruga un "cap" sa aiba in vedere doua variante pentru acest topic:
1. mutare intr-o eventuala sectiune mai potrivita desi nu am in plan sa continui discutia;
2. (poate) o recomandare in cadrul regulamentului.
Unul din userii acestui forum, recte @OVI, s-a suparat ca nu i s-a permis negocierea unor variante de schimb pentru o masina pusa in vanzare de un alt membru. Sunt de remarcat o serie de aspecte:
a) o negociere ce are ca subiect un "schimb" de masini nu este de interes pentru forum;
b) o negociere a pretului in bani este recomandat a fi purtata strict in privat pentru ca cel care doreste sa cumpere sa nu se pomeneasca cu interventia unui tert ce poate plusa cu 100 de lei peste finalul negocierii, cumparatorul fiind in mod evident dezavantajat de interventie; deasemenea, negocierea este de purtat in privat si din punctul de vedere al vanzatorului pentru care este foarte greu sa creasca din nou pretul dupa esuarea unei negocieri;
c) monostinsul nostru coleg OVI s-a cam suparat ca magarul pe sat in loc sa-si verse naduful pe posibilele consecinte ale propriei actiuni.

Din fericire, vanzatorul ne-a taiat elanul agitatiei printr-un anunt sec si la obiect. Era agitatie?  :biggrin:
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: Cloud no.75 din Februarie 04, 2009, 11:11:44 a.m.
Ridic un pahar in cinstea a_micului....Cum le mai rascoleste! el din condei :clap:
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: a_mic din Februarie 04, 2009, 11:15:40 a.m.
Multistinse coleg si prieten, daca masina pe care am cumparat-o in anul de gratie 2006 de pe un alt forum ar fi fost negociata "la vedere", aveam doua mari sanse:
1. sa mi-o ia altul;
2. sa tai elanul vanzatorului (care, de altminteri, mi-a si devenit prieten poate nu in ultimul rand si datorita discretiei mele) care, din dorinta de a inchide negocierea, ar fi facut-o ex abrupto.
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: Cloud no.75 din Februarie 04, 2009, 11:20:55 a.m.
Multistinse, varsta aduce intelepciune. Sper sa se aplice si altora.

Scuze de OT :police:
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: a_mic din Februarie 04, 2009, 11:22:59 a.m.
Poate ne ajuta un n-stins moderator sa ne mute mai la fereala  :001_rolleyes:
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: ovi_407 din Februarie 27, 2009, 02:51:15 p.m.
 Care e problema ta ca nu am inteles???  :blink: din moment ce au intrat si moderatori in discutia noastra si au spus clar:'sa pastram discutiile in limite rezonabile' si asta am facut deoarece am discutat in continuare pe PM; dar de' ce sa ii faci sunt unii carora le place sa isi bage 'coada'. Succes in continuare la.......ce vrei tu.
Care "elan al agitatiei" ti-a taiat tie vanzatorul din moment ce tu nu ti-ai aratat 'nasul' in discutiile din theard-ul respectiv?? :confused1:
Si ce vrea sa inseamna asta::recte @OVI?
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: tnt din Februarie 27, 2009, 03:42:42 p.m.
Ovi, nu te agita. Acest topic a luat nastere datorita primului post care la momentul postarii era in alta parte. Am considerat ca e un subiect interesant si de aceea a aparut aici. Intentia nu a fost nicidecum de a te leza pe tine in vreun fel. Aici se discuta despre "Arta negocierii", daca vrei sa-l tragi de urechi pe domnul a_mic, te rog sa o faci pe privat.
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: Radon din Februarie 27, 2009, 07:18:05 p.m.
ovi_407, ai PM. Citeste-l.
Ah, si "recte" inseamna "adica", "mai precis", "mai exact". Asta fiindca inclin sa cred ca ai avut impresia ca domnul a_mic ti-a zis ca ai fi o anume parte anatomica, ceeea ce, te asigur, nu-i sta in caracter.
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: Col din Februarie 27, 2009, 08:42:08 p.m.
Negocierea este ,intr-adevar o arta si iata prinicipiile de baza ale negocierii :
- nu va disputati pozitiile
- nu confundati oamenii cu problema in discutie
- concentrati-va asupra intereselor, nu asupra pozitiilor
- cautati solutii reciproc avantajoase
- insistati pentru folosirea de criterii obiective
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: ovi_407 din Februarie 28, 2009, 10:03:49 a.m.
Ok. Gata, am inteles, dar nu cred ca era cazul sa se faca atata zarva si agitatie pt o simpla negociere care a inceput la vedere si a continuat(scurt) pe PM. Cu scuzele de rigoare(la vedere si nu pe PM) la adresa colegului nostru @a_mic, care am inteles ca are o varsta respectabila si ii doresc in continuare viata lunga ma repet: nu cred ca era cazul sa se creeze atata agitaie pt o simpla negociere. :001_huh:
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: Radon din Februarie 28, 2009, 05:51:32 p.m.
Singurul care s-a agitat ai fost chiar tu. In rest, lumea a fost calma. S-a deschis un subiect de discutie izvorata dintr-o anume situatie, atat.
Titlu: Re: Arta negocierii
Scris de: a_mic din Martie 05, 2009, 06:32:51 p.m.
"Si ce vrea sa inseamna asta::recte @OVI?"

Stimate coleg, asa cum au explicat si distinsii nostri coforumisti, expresia de mai sus face o trimitere la afirmatiile tale. Am rugamintea sa incerci, in masura posibilului, sa ai in vedere ca nu mi-as permite sub nici o forma adresari triviale sau echivoce la adresa ta. In privinta respectabilitatii varstei pe care o am, permite-mi, te rog, sa am propriile opinii, ale tale fiindu-mi complet nefolositoare si indiferente. Cum varsta mea este si proprietatea mea, permite-mi sa nu agreez consideratiile tale isotite de epitete la adresa unui bun pe care-l consider PROPRIU. Iti multumesc pentru intelegerea de care sunt convins ca vei da dovada in viitor.
Cu nedisimulat respect, a_mic.