Senzor lumina

Creat de tnt, Aprilie 15, 2008, 08:38:01 P.M.

« precedentul - următorul »

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tnt

Stie cineva daca senzorul de lumina de pe 307 are 2 "trepte" sau moduri?
Intreb asta pentru ca astazi (ploua, si asta mi-a dat de gandit) s-au aprins farurile, dau nu si luminile la bord. Martorul de faza scurta era aprins, dar nu si iluminarea bordului. Pe cand noaptea cand se aprind automat farurile, se aprinde si la bord lumina. Ma gandesc, ca poate e vreun mod de ploaie. Imi pare rau ca nu m-am gandit sa opresc masina si sa pornesc iar. Ideea este ca imediat dupa pornirea motorului am dat stergatoarele pe automat, si nu mi-am putut da seama daca faza scurta s-a aprins inainte sau dupa pornirea stergatoarelor.

marius.v

Ai remarcat bine, in functie de intensitatea luminoasa se aprind sau nu luminile de bord.
Sunt doua trepte si in functie de acestea ai faruri aprinse cu sau fara lumini de bord.
Condusul unui automobil este o chestiune de atitudine si de aptitudine

tnt

Multumesc pentru informatie. Deja ma gandeam ca incepe sa faca figuri cand vine vremea sa iasa din garantie. Ma mir cum de nu am observat asta intr-un an si jumate de cand am masina.

momo

Nu cumva se aprinde si bordul, dar fiind prea multa lumina nu ti-ai dat seama de aprinderea lui? S-a modificat intensitatea luminii display-ului central?

tnt

Nu. Bordul ramane stins. E vorba de 2 moduri. Faruri+Bord cand e intuneric si Faruri fara lumina bord cand e pe inserate sau ploua. Am observat ca oricata lumina este afara.. daca dau cu apa pe parbriz si dupa aceea las stergatoarele de 2-3 ori pe viteza II (maxim) se aprind farurile fara bord.

momo

Da... Sincer nu am fost atent la detalii de genu' :)

TRex

#6
De fapt exista un singur mod la senzorul de lumini .. aprins sau stins . Cand ploua se aprind farurile pt ca asa este normal . Pe timp de ploaie se merge cu farurile aprinse (daca stergatoarele sunt puse pe automat atunci aprind si farurile daca incepe sa ploua, bordul nu se aprinde pt ca senzorul de lumina decide daca sa aprinda sau nu si bordul)