Mi-au gazat masina. In parcare!

Creat de dadu, August 11, 2008, 06:15:03 P.M.

« precedentul - următorul »

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dadu

..... grea zi! Pe scurt, au vopsit un balcon la etajul al doilea, la cca 30-40 de de masina mea si au folosit pistol de vopsit.
Acum, masina are pe ea numeroase particule de vopsea alba care se vad in special pe geamuri si plastice. Am incercat sa curat usor cu carpa dar nu fac decat sa zgarii vopseaua (asta daca nu raman bucati din carpe pe tabla pentru ca aspra acum) si pe plastice e si mai rau, ca sa nu mai vorbesc de chedere. Primul sfat a fost sa ma abtin de la a folosi diulant ceea ce am facut iar acum nu fac decat sa dau telefoane sa aflu cat mai multe.
Aveti idee ce se poate face?

LE: cam asa arata toata suprafata masinii, mai rau luneta.
When you set out for Ithaka,
ask that your way be long!

Cloud no.75

O sedinta de detailing ar trebui sa rezolve tot ce e tabla si plastic. Pentru toata masina probabil ca 100E va costa.
Iti recoman sa vb cu userul MIHILC de pe celalalt forum, eu am facut detailing la el si recomand cu caldura- foarte atent si ingrijit lucrat

Pentru geamuri, exista un polish special, ar sunt putine locuri unde se face: in Bucuresti - expert detailing dar din cate stiu e extrem de scump.

Sub nici o forma sa nu te apuci sa freci cu diluant sau alte tampenii.

Intreaba-l si pe TurboJack poate are alte - si mai bune ca ale mele - idei
"And still I stand this very day/ With this burning wish to fly away.../ ...I'm still looking, looking for the summer..."

ventura

Eu cred ca de pe geam ar putea iesi si cu putina benzina, de preferat sa incerci intr-un colt. Iar pt restul, polish. Cu manuta ta sau la profesionisti.

costin_dsm12

Eu zic ca mai intai sa le iei "gatul" celor de la "doi"; scuze dar nu ma pot abtine si ma scot din pepeni inconstienti astia care fac treaba repede si fara sa gandeasca la consecinte  :death:.

Dupa cum vad in foto picaturile sunt foarte fine si nu au putut intra in compozitia lacului sau a vopselei, cu siguranta un polish va rezolva problema vopselei si a parbrizului, cat despre plastice nu stiu ce sa-ti spun.

Bafta si te rog sa ne tii si pe noi la curent.

@Cloud: te rog sa detaliezi putin in ce consta acest proces de detailing.

206 HDi, Nature will remember.

dadu

Maine incerc sa ajung la o firma care se ocupa de vopsele/uri auto sa vedem ce zic si ei. Din incercarile de pana acum, de pe geamuri se ia cel mai greu iar particulele par a fi foarte bine lipite de vopsea, indepartarea lor se lasa cu zgarieturi si ceva pulbere cea ce i-a dus cu gandul ca s-ar putea lua si din lac. Polish-ul e riscant  pe motiv ca suprafata e abraziva.
Pfff... maine merg cu cutia de vopsea din care s-a dat in speranta ca imi pot da un solvent care sa o indeparteze fara sa atace lacul si apoi ramane de vazut cu restul.

dadu

Am terminat turul de recunoastere. Singura solutie ramane polish-ul dar ei zic ca nu se poate face nimic cu chederele si tot plasticul negru de pe masina. Stie cineva ceva despre asta?

AIR

Pune-i pe cei vinovati sa iti plateasca toate plasticele de la masina ma refer sa le inlocuiesti iar masina ar trebui matuita toata si dat alt lac pe ea!
Asta ca sa ii invete minte sa mai fie neglijenti, sau fa intreaga operatie pe Casco si notifica asiguratorul cine e faptasul!
Cred ca treci de 1500 euro cu toata treaba!Asa oameni vinovati vor fi mai putin neglijenti alta data!
Vopsirea in locuri deschise neamenajate se poate pedepsi si de catre cei de la mediu, pt ca este sursa de poluare.....
Nu vreau sa fiu rau cu cei care sunt amarati dar neglijenta sau prostia trebuie platita intr-un fel!
Cu polish nu vei reusi decat sa iti subtiezi sensibil grosime stratului de vopsea iar stratul de lac protector al vopselei exista sansa sa devina discontinuu.
Deci daca ai Casco (si probabil sigur ai) cred ca e mai sfant sa ii dai un nou strat de lac, dupa ce in prealabil s-a curatat toata masina de "gazari" cu un smirghel de 2000 sau 2500.
Astept vesti!
Muzica intotdeauna incanta urechea si inalta sufletul, numai sa o poti asculta si cu sufletul!
"Arta e o stiinta cu prea multe variabile!" Anonim

Cloud no.75

Are dreptate Air. Nu sunt vopsitor, ar solutia lui e cea mai corecta ! Cu polish doar iti distrugi/subtiezi lacul tau.

Matuire + lacuire e cel mai indicat.

Vinovatii sa-si asume responsabilitatea/cheltuielile !
"And still I stand this very day/ With this burning wish to fly away.../ ...I'm still looking, looking for the summer..."

dadu

Da, asa ar trebui. Deocamdata o sa incerc un polish maine, nu stiu ce va iesi si nu stiu inca daca sa o bag pe CASCO si sa cer, eventual, revopsire sau macar relacuirea in cazul in vcare nu iese cum trebuie si asa as schimba si marea parte a plasticelor. Dar o sa-mi creasca mie asigurarea si in urmatorii doi ani tot la ei o sa trebuiasca sa o fac (BCR Leasing si Asigurari).

mjustin

Stiu un caz asemanator in care o Octavia II a stat langa un gard care a fost vopsit cu pistolul, mesterii scapand din vedere ce s-ar putea intampla. Arata groaznic masina. Solutia a fost polish. A iesit impecabil(baiatul are mana :clap:), chiar daca s-a mai subtiat stratul de lac asta nu e vizibil.
Cu toate ca cei vinovati ar fi buni de plata :cursing: pt.o vopsire integrala a masinii cred ca nu se merita operatiunea. Pot fi probleme mai mari si nu va crede nimeni ca masina a fost revopsita pt.ca avea doar stropi de alta vopsea ci se vor gandi ca a fost lovita bine.

turbojack

In primul rand,trebuie vazut cu ce s-a diluat respectiva marsava vopsea: cu apa (grupa lavabilelor),solventi grasi (firnais ,etc.) sau solventi uscati (diluanti ), si in functie de asta se asi executa contramasurile.
Cele mai agresive sunt cele pe baza de apa,care patrund in porii plasticului/cauciucului,acestea fiind si cele mai abrazive in eventualitatea unui polisat fara indepartare mecanica prealabila a stropilor de pe suprafetele vopsite.
Dupa dimensiunea stropilor tind sa cred ca s-a vopsit cu pompa de presiune (folosite de zugravi),aspiratorul sau pistol cu electrovalva.De pe geamuri se indeparteaza cel mai usor: se inmoaie stropii cu solventul adecvat ( apa sau benzina in functie de caz) apoi se rad usor cu un spaclu de plastic ( un card de credit in rosu ;)  ) ,dupa care se face un polisat cu masina.
La vopsea se procedeaza cam la fel,cu mentiunea ca trebuie avuta mai multa grija,deoarece eventualele zgarieturi devin permanente (se retuseaza doar cu vopsea).
Cea mai laborioasa munca va fi pe plastice si chedere,tocmai datorita porozitatii lor (sau diverselor forme structurale).
Indiferent de metodele si materialele aplicate se impune utilizarea unor solutii de protectie a chederelor si plasticelor,inaintea unui spalat abundent si o degresare sanatoasa.

AIR

@ dadu: nu vad de ce ti-ar creste rata/ taxa la asigurare din moment ce asiguratorul isi poate recupera banii de cei vinovati, cum o face e treaba lui sunt cai legale de a o face.Iar in momentul in care isi recupereaza banii integral Asiguratorul nu are "pierderi", deci cel putin teoretic nu isi afecteaza riscul in sensul ca tu reprezinti un asigurat cu un risc  normal nu cu unul crescut.Eu as discuta cu ei.
Polish-area mi se pare solutia cea mai ieftina mai proasta calitativ pe termen lung, si cea care ar putea ramane la urma urmei ultima solutie.Depinde si de ce spune asiguratorul.
Stii ca exista paradoxal vopsele mai "tari" ca altele, iar ca sa scoti punctele care evident ca au ceva grosime (vorbim aici de zecimi de milimetru, daca nu mai mult)  se va lua implicit si din vopseaua masinii si a lacului din jurul punctelor de vopsea straina.Nu exista polish, smirghel care sa ia doar varfurile respectiv "punctele", vrei nu vrei va "ataca" si suprafetele din jurul punctelor
Nu stiu exact cat are grosime vopseaua noua a unei masini, dar nu cred sa treaca de 1-1.5mm din care lacul aplicat odata cu vopseaua are cel mult 3-8 zecimi de mm (datele le banuiesc, ma refer la grosimi, asta e din ce imi aduc aminte cand mi-am vopsit la alta masina o aripa).Nu pun la socoteala grundul, chitul si spritz chitul, pt ca nimeni nu isi doreste sa aajunga cu polishul pana acolo. :crying:
Daca vrei sa tii masina numai pana cand o termini de platit adica 2-3 ani  si ulteriro o vei vinde poti sa tratezi cu polish, daca vrei sa o tii 3-7 ani eu as merge pe varianta revopsirii.
E stiut faptul ca si fabricantul da garantie la lac de obicei cel mult trei ani....concluziile le tragi tu, eu as merge pe vopsire dar mai intai m-as asigura de un vopsitor bun, nu stiu cum lucreaza cei din reteua Eurial :confused1:!
Muzica intotdeauna incanta urechea si inalta sufletul, numai sa o poti asculta si cu sufletul!
"Arta e o stiinta cu prea multe variabile!" Anonim

dadu

Am rezolvat (partial) problema printr-un polish, plasticele negre sunt totusi compromise.

costin_dsm12

Incearca sa rezolvi pe CASCO. Mergi la asigurator si intreaba cum trebuie sa procedezi, eu zic ca se poate introduce cazul tau pe vandalism. Iar in privinta francizei, nu cred ca suma va fi atat de mare. Spor si bafta.
206 HDi, Nature will remember.

dadu

De ce sa-mi stric asigurarea pentru niste idioti?
Ramane sa vad ce retusuri pot sa-i mai fac.