Despre lichidul de frana

Creat de turbojack, Noiembrie 04, 2009, 08:21:10 P.M.

« precedentul - următorul »

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

turbojack

AIR

Interesante pareri si opinii.Intr-adevar recunosc ca nici eu nu am dat mare importanta in trecut acestor lichide.Asta pana cand mi s-a defectat pompa centrala de la masina.Dupa ce am inlocuit-o cu una care nu a mai fost originala :crying:, am inceput sa dau atentie acestui subiect.
In urma parcurgerii textului am gasit ca cel care a scris articolul recomanda sa schimbam lichidul de frana anual.
In felul sau are dreptate SIGURANTA NOASTRA INAINTE DE TOATE!, dar pe de alta parte constructorii de ce recomanda sa se schimbe lichidul de frana la 2 ani?
Dupa cate am demonstrat, prin poze :001_smile:, la mine frana nu e foarte utilizata in regimuri dure, deci undeva nu inteleg de ce ar trebui sa schimb mai des lichidul de frana.
Oricum e un articol care ar trebui citit de toti membrii acestui forum cel putin!
Multumesc Turbojack, pt cultura tehnica pe care ne-o livrezi cu "lingurita"!
Muzica intotdeauna incanta urechea si inalta sufletul, numai sa o poti asculta si cu sufletul!
"Arta e o stiinta cu prea multe variabile!" Anonim

SilverBullet

La revizii si mie mi-au recomandat sa schimb lichidul la 2 ani.
Nobody is Perfect. I am Nobody.

206 Starline | 1.6E | 16V | 110CP | Rouge Lucifer | 15" Sirocco | Aluminium Pack

marius.v

La mine scrie 150000 km sau cinci ani.
Ce sa mai crezi?
Condusul unui automobil este o chestiune de atitudine si de aptitudine

AIR

Recomandare de la mai multi producatori de autovehicule,se recomanda schimbarea lichidului de frana la 2 ani.Am vazut cu proprii mei ochi in manualul de utilizare/intretinere, la Ford, Opel, VW/Audi, Renault. Iar la antigel la 3 ani in aceleasi manuale, asta ca tot vorbim de inlocuiri de lichide!
Muzica intotdeauna incanta urechea si inalta sufletul, numai sa o poti asculta si cu sufletul!

marius.v

Atunci astia de la Peugeot is zurlii?
Sau sunt fluidele lor mai bune?

AIR

La mine scrie lichidul de frana la 2 ani,tot Peugeot.Despre antigel prefer sa-l schimb la 3 ani, ma costa 60 de lei antigelul si 7 lei apa demineralizata.Manopera zero, in regie proprie!In acest fel fac economie la o pompa de "apa".
Revenind la lichidul de frana, exista testere pt el, daca ai dubii masoara-l cata apa are in el. Pt ca e higroscopic.
Toata stima

marius.v

L-au masurat cei de la Good Guys si au zis ca are caracteristici mai bune decat ce au ei in stoc. :crying:
Asa ca mai rabd.
La fel cu antigelul.
Care e la fel de albastru si transparent ca-n prima zi. :blink:
Si se incapataneaza sa aiba punct se inghet la -38 grade. :cursing:
Cei se la reprezentanta isi tot fac cruci. :death:
Probabil isi zic ca-i masina mea vrajita. :001_tt1:

AIR

Subtire, antigelul meu are punct de inghet la -45 de grade, revenind la lichidul de frana, cauta un lichid mai bun de pe piata si la cel mult 5 ani inlocuieste-l, vezi sa fie fara parafina.
In alta ordine de idei probabil ca 307 e vrajit :001_smile:, insa in carte la 206 ce scrie si acolo e la fel?
Asta cred ca are antigel roz?
Lichidul de frana la 206 ce fel e nu de alta dar cred ca faci in primavara parca 2 ani?

marius.v

A facut 2 ani in septembrie.
Antigelul e tot albastru.
In carte scrie 3 ani sau 60000.

john32

Citat din: marius.v din Noiembrie 06, 2009, 04:38:44 P.M.
Atunci astia de la Peugeot is zurlii?
Sau sunt fluidele lor mai bune?
Fluidele de la peugeot sunt destul de bune, dar nu fac minuni, se schimba la acest interval deoarece sistemele autovehiculelor sunt ok d.p.d.v. tehnic :

-ulei motor: 1 an sau 15000km (exeptie fac unele autovehicule)
-lichid frana :2 ani sau 60.000km (de preferat 2ani)
-ulei cutie viteze: 3 ani
-antigel(lichid racire): 5 ani(cel roz de la peugeot e ft bun, glacelf)

Uleiul de motor e bn de schimbat la maxim 15.000km la o masina normala pe benzina, si la 10.000km la diesel si la autovehiculele de marfa.

csaa

Si pana la urma cat lichid de frana intra in instalatie?

turbojack

Un litru ajunge si  pentru aerisiri ca la carte.