Despre uzura telescoapelor

Creat de Cloud no.75, Decembrie 01, 2007, 02:24:57 P.M.

« precedentul - următorul »

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

omg

Nivelul de ulei (la rece) trebuie sa fie in dreptul marcajului max sau un pic sub el . Peste max , nu e bine .

Amortizoarele (telescoapele) au interior un amestec de ulei-gaz . In functie de care dintre cele doua e in proportie mai mare , exista amortizoare "pe gaz" sau "pe ulei" . Pe ulei (majoritatea masinilor) = confort , pe gaz = stabilitate/manevrabilitate sporita . Dupa cum bine se stie , in timp uleiul isi pierde din proprietati . De asta producatorii recomanda intervalele reviziilor la x km sau 1 an , care se moment se atinge primul . La fel se intampla si cu amestecul din telescoape . Nu e obligatoriu ca o masina care are multi km intr-o perioada scurta de timp sa necesite schimbarea amortizoarelor si invers . Pt asta exista testele de uzura .

Factori care influenteaza uzura telescoapelor : calitatea , nr de km rulati , vechimea , stilul de condus , tipurile de drumuri , incarcarea masinii (persoane, bagaje,marfa etc.) , greutatea si dimensiunile rotilor , tipul si presiunea din anvelope etc.

dadu

Vreau sa fac ceva cu suspensia in sensul ca trebuie sa o fac mai confortabila si nu prea reusesc sa adun informatii. Aveti idei?
When you set out for Ithaka,
ask that your way be long!

g33k

La mine nu s-au dus telescoapele si am 53000 km. M-am uitat la cele de pe spate si nu am vazut nicio scursura, zgomote nu aud. Am vazut in schimb niste zgarieturi pe ele.
Acum despre nivelul de ulei - care este nivelul maxim de pe joja, ca la mine nu are niciun marcaj, ci doar niste romburi?

Vlad01

Inseamna ca ai circulat pe drumuri bune g33k. Eu le-am schimbat la 50.000km pe cele de pe spate  :001_smile:.

g33k

In oras, drumul este ok, dar am doua portiuni, una cand ma duc acasa si una cand ma duc la ai mei care sunt nasoale.Proportia de drum bun fata de drum prost sa zicem ca este cam de 70%-30%. Parerea mea este ca masinile facute pt occident au alta calitate fata de cele facute pt est. Mi-am format aceasta parere citind pe forumuri despre ce probleme au unii proprietari de masini noi, luate din tara.

dadu

Daci, nu aveti nimic de recomandat? Ma omoara drumurile proaste! La propriu.
Ma uit la KW reglabile si raman cu ochii cascati cand vad preturile.

PS: si dupa ce vine cu o solutie, domnul Turbojack poate sa ma injure aici.:whistling:

dadu

Azi am montat pe Megane amortizoare Kyb, pe gaz. Fata de cele hidraulice de stoc, mi se par foarte reusite.

sw tm

In ce sens?
Sta mai bine masina sau gropile nu ti se mai par asa de rele?

Kman

Recomand eu Citroen cu Hyrdractive 3+ pentru un confort desavarsit.
E un model mai accesebil. Ar mai fi cu suspenii pneumatice, dar prin clasa de lux.

dadu

S-a redus ruliul iar gropile si denivelarile sunt amortizate mai bine decat la cele hidraulice.

@K: de asta si astept sa vad 508-ul si daca se pastreaza preturile de la 407, va fi bine; daca nu, bine ca exista si C5-ul.

sw tm

dadu